Mijn skincare stash ♡

zaterdag 7 mei 2016


Als schoonheidsspecialiste heb ik natuurlijk aardig wat producten om mijn huidje mee te verzorgen. Het leek mij leuk om al mijn producten met jullie te delen. 


Ik zal jullie alvast vertellen dat ik een hele vette huid heb, dus als je geïnteresseerd bent in de producten, bedenk je dan wel dat de producten voor een vette huid zijn en dus misschien niet voor jouw huidtype werken. 




Reinigers



Laat ik beginnen met de reinigers. Een van de belangrijkste stappen van je reinigingsroutine. Purity Made Simple van Philosophy is mij go-to reiniger. Die gebruik ik altijd 's avonds om echt goed mijn huid te reinigen. Deze reiniger is echt top. Mijn puistjes worden er veel minder door en mijn huid wordt er gewoon veel mooier van. Dit is echt een reiniger die ik nooit meer vervang, tenzij ik iets beters vind natuurlijk. Let The good Times Roll van Lush is een reiniger die ik altijd 's ochtends gebruik. Er zit een lekker scrubje in, die niet al te grof is. Je kunt hem dus wel dagelijks gebruiken. Ik vind hem voor 's ochtends lekker, omdat ik echt het gevoel heb dat ik mijn vermoeide ochtendhoofd weg scrub. Ook gaat je huid super zacht voelen en straalt hij meer. De verkoopster heeft me dit laten zien in de winkel op mijn hand en hij zag er gewoon veel stralender uit. Dan hebben we nog Ultrabland van Lush. Dit is een reiniger die ik voor mijn oogmake-up gebruik. Het werkt hetzelfde als kokosvet, maar ik vind dit iets fijner in gebruik. Het haalt al mijn oogmake-up in een keer en goed af. En het voelt lekker verzorgd. De geur is wel een beetje viezig, maar ik ben er ondertussen wel aan gewend geraakt. Ik vond het een leuke reiniger om eens te proberen, maar ik denk niet dat ik hem nog eens zou kopen. 




Toners



Een toner gebruik je na het reinigen om je PH-waarde te herstellen, je poriën te sluiten en om de laatste restjes make-up te verwijderen. Tea Tree Water van Lush gebruik ik 's avonds na het reinigen. Deze toner gaat net zoals Purity mijn puistjes tegen. Ook is hij lekker verfrissend. Ik moest in het begin wel een beetje wennen aan de geur, maar daar ben ik nu overheen. Total Matteness van Philosophy gebruik ik 's ochtends en is eigenlijk een product die ik een keer wou proberen. Ik merk voor de rest niet echt dat hij iets doet, dus ik koop hem niet opnieuw. Hij zou het glimmen tegen moeten gaan en de poriën verkleinen, maar dat gebeurd niet. Het is natuurlijk logisch dat hij de poriën niet verkleint, want dat kan geen een product. Sterker nog, NIKS kan dat. 




Crèmes



8 crèmes in totaal met allemaal verschillende redenen. Ik ga ze van links naar rechts even langs. De crème van Payot is voor droge plekjes die ik in de winter best vaak heb. Dit is een hele voedende crème die mijn droge plekjes binnen no-time weg haalt. Dan ernaast de crème van Lancaster. Een crème die ik laatst van de Douglas gehad heb. Het is een hydraterende crème en voelt echt zo onwijs fijn aan. Echt hemels op je huid. Ik had laatst mijn huid gescrubt en daarna deze crème op gedaan en wauw. Echt geweldig. En hij hydrateerd ook super goed ! Daar naast hebben we een crème van de Etos. Gewoon een dagcrème die ik ooit heb gekocht, omdat mijn andere op was. Gewoon een basic dagcrème die hydrateerd. Hij voelt trouwens wel echt lekker aan op de huid. Het is een crème die ik eigenlijk bijna niet gebruik. De crème van The Body Shop is mijn zonnebrand voor mijn gezicht. Ik kan namelijk erg slecht tegen gewone zonneband op mijn gezichtshuid. Ik krijg daar zoveel puistjes van en van deze minder. Hij ruikt ook echt heerlijk naar sinaasappel en voelt ook veel lekkerder aan dan gewone zonnebrand. Hij heeft een SPF 30, dus ook nog is lekker hoog. Dan hebben we de crème van Balea. Een crème die speciaal tegen puistjes is. Het was gewoon een crème die ik een keer uit wou proberen. Als hij op is kan ik hem namelijk ook moeilijk weer opnieuw kopen, want hij is alleen in Duitsland te koop. Ik gebruik hem eigenlijk niet vaak, meestal gebruik ik hem op mijn vriend, want de crème heeft echt een sterke mannen geur. De volgende crème is een eentje van Lancôme. Eerlijk gezegd heb ik die nog niet geprobeerd. Het is een hydraterende crème en ja.. veel meer kan ik er nog niet over zeggen. Als een na laatste hebben we mijn serum van Hema. Ik gebruik dit serum altijd na mijn toner en voor mijn dag en nacht crème. Elke huid is namelijk vochtarm, ook mijn vette huidje. Dit serum gebruik ik om de vochtigheidsgraad weer op peil te brengen. En als laatste mijn geliefde crème van Payot. Dit is mijn dag en nacht crème. Hij gaat mijn puistjes super goed tegen en ik kan echt niet meer zonder. Ook laat hij mijn foundation veel langer zitten, dus werkt hij ook als primer. De substantie van de crème is ook echt geweldig. Hij voelt super lekker aan. 




Oog crèmes



De Vitamin E eyes cube van The Body Shop is een oogcrème die voor mij niet echt veel doet. Ik heb eigenlijk geen verschil gemerkt, maar ik bleef hem toch gebruiken, omdat hij wel gewoon hydrateerd. De oogcrème van Clinique werkt daarintegen wel echt super goed. ik gebruik hem nu ongeveer 2 weken en ik merk echt al verschil. Mijn lijntjes zijn veel minder en de kleur is iets egaler. Ik heb nooit echt wallen, maar toch zie je wel iets verschil. Ik vind die van Clinique echt heel erg fijn en werkt super goed. 




Maskers



Een masker is natuurlijk niet iets wat je dagelijks gebruikt, maar wel wekelijks. Ik vind een maskertje altijd heerlijk. Lekker mijn huidje verzorgen. Het masker van Lancaster is echt hardcore voor een vette huid. Echt een go-to masker als je veel puistjes hebt en een hele vette huid. Hij doet echt onwijs goed zijn werk. Mijn puistjes zijn de dag erna meestal meteen weg. Ik gebruik dit masker alleen als mijn huid er echt slecht aan toe is. Anders is hij echt een beetje te heftig. Het masker ernaast van Formula 10.0.6 gebruik ik als ik een paar puistjes heb, maar mijn huid ook nog een beetje wil verzorgen. Hij droogt dus wel in, maar is niet zo extreem als die van Lancaster. Hetzelfde geldt voor die van Webecos. Die is ook tegen puistjes, maar ook verzorgend. Die twee maskers pak ik heel erg vaak. 





En dan hebben we nog al mijn losse maskertjes. Allerlei soorten en uit allerlei landen. Ik heb er laatst veel meegenomen uit Thailand en dan vooral de maskers die zwart zijn en speciaal voor de mee eters. Ook zien jullie nog een paar maskertjes van Balea, van al die masker heb ik van elke die er liggen en nog wel 3 van, maar ik ging ze niet allemaal op de foto zetten. Ik dacht ik pak er overal een van en dan gewoon van elke soort die ik heb. Dat is namelijk ietsje makkelijker. Ook zie je er nog neusstrips tussen liggen en een oogmasker. Ik kan jullie natuurlijk niet vertellen hoe ze bevallen, want ik heb ze nog niet geprobeerd. 




Scrubs



En als laatste mijn scrubjes. Voor dat ik een maskertje op doe, scrub ik ook altijd mijn huid. Al mijn dode huidcellen scrub ik dan weg, zodat het masker beter in ijn huid kan trekken en beter zijn werk kan doen. De scrub van Black Up had ik een keer gekregen van Douglas. Het is een hele aparte scrub. Hij word namelijk warm als je hem gaat bewerken op de huid. Dat is zo'n apart gevoel, maar wel lekker. De scrub doet prima zijn werk. Gewoon een lekkere scrub. Dan de Aloë Vera scrub die ik uit Thailand heb meegenomen. Deze scrub heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar hij lijkt me echt super lekker. Vooral ook hydraterend. Ik kan niet wachten om hem eerdaags uit te proberen. Dan eronder mijn geliefde scrub van Lush. Dit is echt een scrub die goed mijn puistjes tegen gaat. Van deze scrub heb ik al 2 potjes opgemaakt en het is echt zo'n product die ik niet meer los laat. Echt een toppertje. Dan als laatste hebben we de scrub van Origins. Deze heb ik in mijn kerstpakket van Douglas gehad. Gewoon een fijne scrub die wel iets doet tegen mijn puistjes, maar niet zoveel als Ocean salt. 




En dat zijn al mijn skincare producten. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vinden. Als jullie vragen hebben over de prijzen of waar je bepaalde producten kunt kopen, kunnen jullie dat altijd vragen bij de comments. 






xoxo Charmayne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Proudly designed by Mlekoshi playground