Harsen ♡

zaterdag 16 april 2016


Vandaag wil ik het heel erg graag hebben over harsen. Ik wou dit artikel een tijdje geleden al maken, maar toen was ik er niet echt meer mee bezig, maar nu wel weer volop. Ik ga mijn ervaringen vertellen en of het nu beter is om te scheren of om te harsen. 
Tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialiste ga ik natuurlijk veel leren over de haren en over harsen. De delen van het lichaam en gelaat die we gaan leren harsen zijn de oksels, bikinilijn, benen, armen, bovenlip, kin en wenkbrauwen. Ik heb ondertussen alles al geleerd behalve de wenkbrauwen, maar ik weet ook niet 100% zeker of we dat wel gaan leren. Ik zal met jullie stap voor stap doornemen wat mijn ervaring is. In de eerste periode gingen wij alles al leren harsen van het lichaam, zodat we dat mooi konden uitoefenen op onze stage. 
Komen mijn haren donkerder terug als ik ze hars?


Het is maar net hoe je het bekijkt. Als jij bijvoorbeeld beenhaar hebt en daar nog nooit iets mee hebt gedaan, dan hebben die haren dus al heel veel in de zon gezeten, waardoor ze lichter zijn geworden. als jij die haren dan weg gaat harsen, dan komt je 'eigen' haarkleur dus terug. Dat is dan inderdaad donkerder, omdat die haren de zon nog niet gezien hebben. Dat is dus de hele theorie achter de vraag: komen mijn haren donkerder terug? Ja en nee. Ja, want ze zijn inderdaad donkerder dan eerst, maar nee want het is gewoon je eigen haarkleur/pigment.Hoe lang blijven de haren weg?


Dat ligt helemaal aan de persoon zelf. De meeste mensen zeggen zo'n 3 weken, maar dat is bij iedereen verschillend. Bij een meisje uit mijn klas zat er na een week weer haar op haar been en bij mij na een maand pas. Dat ligt namelijk in welke fase jou haar zit. Je hebt de anagene, katogene en telogene fases. In de anagene fase is het het beste om te harsen. die fase kan 2 tot 25 jaar duren. Dan zit de haar nog goed in zijn wortel en als je hem er dan uit trekt, is er kans dat hij minder snel terug komt. Doe je het in de katogene fase, dan kan de haar iets sneller terug komen, omdat de haar als ietsjes loslaat en dus bijna uit gaat vallen. Deze fase duurt enkele maanden. In de telogene fase heeft het bijna geen zin, omdat de haar dan al bijna helemaal los zit en er al een nieuwe haar onder zit. Als je dat dan gaat harsen, dan haal je de 'oude' haar dus weg en groeit de nieuwe al heel snel terug. Die fase duurt enkele weken. Kan je weten in welke fase je zit? Nee, helaas niet. Daarom moet je ook altijd een kuurtje doen voor harsen, zodat je zeker weet dat je de goede haren eruit haalt. Hoe langer je harst, hoe dunner en minder de haren terug komen. Je moet niet denken dat de haren na een keer harsen nooit meer terug komen. Was het maar zo ! 

Ik vind het het fijnste om mijn benen en oksels te harsen. De benen omdat ik nooit zin heb om ze te scheren en door middel van harsen blijft het bij mij gewoon super lang weg. En de oksels ook. Ik hoefde serieus na 4 weken pas weer te harsen. Toen ik gewoon nog een scheermesje gebruikte moet ik het zeker wel elke week scheren. Ik had het een paar maanden volgehouden om mijn oksels alleen nog maar te harsen, maar laatst ging ik me toch weer scheren en wauw, dat was echt heel erg naar. Het scheren zelf niet hoor, maar toen er weer stoppeltjes kwamen (na 2 dagen terwijl dat met harsen pas na een week is) begon het te prikken en het doet zelfs een beetje pijn als ik eraan zit. Ik dacht toen ook echt van: Hoe heb ik zo kunnen leven? Ik ga nu ook echt nooit meer mijn oksels scheren, alleen nog maar harsen. De haren komen gewoon veel fijner en zachter terug. Ik zeg nu absoluut niet dat scheren slecht is hoor. Ik vind harsen gewoon veel fijner en ik weet dat dat nu ook weer helemaal in wordt. Het is gewoon een aanrader, omdat de haren gewoon veel fijner terug komen. Ik hou echt van harsen en ik heb er ook heel erg veel plezier in. Ohja, en ga alstjeblieft niet zelf aan de gang met strips. Dat komt echt niet goed en zo kun je grote huidbeschadigingen oplopen. Vooral met de kant-en klare strips. Laat het gewoon lekker door een proffesional doen, zo weet je dat alles goed komt. 
Ik hoop dat ik jullie zo een beetje voldoende heb geïnformeerd over het harsen. Zit je er over te twijfelen dan moet je het gewoon echt een keer proberen en het ervaren. Ik vind het super en ik ben helemaal verkocht. Als jullie nog vragen hebben, mogen jullie die natuurlijk altijd stellen. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vinden.


xoxo Charmayne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Proudly designed by Mlekoshi playground