Mijn eerste jaar als student schoonheidsspecialiste ♡

woensdag 22 juni 2016


Mijn eerste jaar als student schoonheidsspecialiste zit er alweer op. Wat is de tijd toch snel gegaan. Vandaag ga ik jullie wat vertellen over mijn opleiding, wat ik er van vind en hoe het is bevallen. 









Het jaar is echt voorbij gevlogen. Ik weet nog zo goed dat ik examen deed enzo. Nu maakte ik het allemaal weer mee, omdat mijn vriendje examen deed. Ik schrijf dit nu op 23 mei, dus nu dit artikel online is, weet hij de uitslag van zijn examens al en heb ik al lekker vakantie. Hij natuurlijk ook. Ik werk altijd wel een beetje vooruit, maar nu al helemaal, omdat er weer toetsen aankomen. Die heb ik deze week als jullie dit nu lezen. 










Mijn opleiding duurt 3 jaar, dus ik heb nog maar 2 jaartjes te gaan. Ik ben 19 als ik klaar ben. Ik hoop volgend schooljaar ook niveau 4 te mogen gaan doen. Iedereen begint namelijk het eerste jaar in 3 en dan gaan ze aan het einde kijken wie 4 aankan en wie niet. Ik denk wel dat ik het kan en hoop het te mogen doen. De opleiding is BOL dus 3 dagen school en 2 dagen stage. 










Ik vind de opleiding nogsteeds super leuk en kan echt niet wachten tot dat ik volgend jaar nog meer dingen ga leren. Dan ga ik dingen leren zoals acne, lichaamsmassages en aromatherapie. Echt super leuk. En heerlijk natuurlijk, dat je gewoon op school gemasseerd word. Vandaag viel ik zelfs nog in slaap tijdens een gezichtsmassage, kan en mag allemaal gewoon. De praktijk onderdelen die ik dit jaar geleerd heb zijn: 


CHNV (Cosmetische Hand, Nagel & Voet)


  • Knippen (teennagels)
  • Vijlen
  • Lakken
  • Massage
  • Pakking



GBEH (Gelaatsbehandeling)


  • Oppervlakte reiniging
  • Diepte reiniging
  • Massage
  • Huidannalyse maken
  • Wimpers en wenkbrauwen verven
  • Bovenlip en kin harsen
  • Epileren



LBEH (Lichaamsbehandeling)


  • Harsen oksels
  • Harsen benen
  • Harsen bikini lijn
  • Harsen armen



Visagie


Met visagie doen we elke keer gewoon een thema zoals bril make-up of jaren 50 bijvoorbeeld.








En dat is wel ongeveer alles wat ik geleerd heb. Het lijkt niet veel, maar dat is het wel. Alles wordt namelijk heel vaak herhaald en goed uitgelegd. De docenten nemen goed te tijd om alles zo duidelijk mogelijk te maken en dat is wel heel erg fijn. Al gaat het mij allemaal toch wel een beetje te langzaam. Van mij mag er wel iets meer pit in, omdat ik alles gewoon wat sneller onthoudt en niet veel herhaling nodig heb. Maar hopelijk komt dat volgend jaar allemaal wel. Zoals ik al zei vind ik het nogsteeds heel erg leuk en kan ik niet wachten om volgend jaar nog meer dingen te leren. Ik heb vooral zin in de andere praktijk vakken die ik krijg, zoals aromatherapie, ance en thalasso. Me lekker nog meer verdiepen in mijn vak. Of ik al weet wat ik later wil? Ja, ik wil een eigen salon en daar ben ik nu al mee bezig. Ik moet alleen nog even een naam bedenken, me overal inschrijven en een website maken en dan heb ik in principe alles. Als het zo ver is maak ik daar natuurlijk een artikel over. Zo kan ik lekker oefenen en wat verdienen. Natuurlijk vraag ik dan kleine prijzen, omdat ik nog niet volledig volleerd ben. Wel ga ik met een merk werken. Het merk waar we op school mee werken. Ik kies dat merk, omdat ik weet hoe hij werkt. Hij is dus tijdelijk, tot dat ik natuurlijk een beter/passender merk ga vinden als ik echt volledig volleerd ben. Op dit moment gebruik ik nog producten van de Hema, maar ik wil het straks als ik een naam heb het toch iets professioneler aanpakken. Dus dan ga ik lekker met Extenso werken en wat ik daarna ga gebruiken dat zie ik dan allemaal wel. Voor nu is dit makkelijk, omdat ik hier alles over weet. Dus in de zomervakantie ga ik gewoon lekker door met mijn vak en lekker oefenen. 









Ik hoop dat ik jullie genoeg informatie gegeven heb. Als er vragen zijn mogen jullie die altijd stellen. 






xoxo Charmayne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Proudly designed by Mlekoshi playground