Tips om haarbeschadiging te voorkomen ♡

zaterdag 5 december 2015


Iedereen wilt natuurlijk mooi, lang en vooral gezond haar. Maar hoe krijg je dat nou eigenlijk? Of tenminste, hoe kun je dat een beetje opweg helpen. Dat ga ik jullie vandaag vertellen. Ik geef een paar tips over hoe je je haar zo gezond mogelijk kunt houden/maken. 


Vermijd hitte


Tuurlijk is het makkelijk om je haar even snel droog te föhnen, maar het is super slecht voor je haar als je het elke dag/vaak doet. Je haar gaat ontzettend pluizen en tuurlijk kun je dat verhelpen met een serum of olie, maar het blijft slecht voor je haar. Het pluizen gaat er misschien wel van weg, maar de beschadiging blijft. Dat is wel een puntje die je in je achterhoofd zou kunnen houden. Ook krul en stijltangen zijn super slecht natuurlijk, nog slechter zelfs dan een föhn. Dat zit namelijk echt op je haar. Om je haar zo gezond mogelijk te houden, moet je echt hitte vermijden. 






Probeer het wassen van je haar iets uit te stellen



Elke dag je haar wassen is niet goed. Probeer om het 2/3 keer in de week te doen. Het is super slecht om steeds de natuurlijke oliën uit je haar te wassen. Je haar denkt dan namelijk: 'Hey, er zit geen talg in mijn haar. Ik moet meer aanmaken'. En zo word het dan juist alleen maar sneller vet. En dat wil je natuurlijk ook niet. Maar ook doordat je de natuurlijke oliën eruit haalt, beschadig je je haar. Als je een hele vette hoofdhuid hebt, probeer het dan om de dag te wassen. Gebruik als je haar vet is droogshampoo of een zeezoutspray als je haar nog nat is. Dat verdoeselt het vettige best veel. 








Als je veel klitten hebt, gebruik dan anti-klit spray



Het is verzorgend en het zorgt dat je klitten er super snel en gemakkelijk uitgaan. Het scheelt ook heel veel tijd. De meeste mensen die trekken hun hele haar kapot door er na het douchen geen product in te doen en zijn dan juist alleen maar langer bezig om hun haar te borstelen. Met anti-klit spray gaat het en snellen, want je klitten gaan er heel gemakkelijk uit en het is verzorgend, wat je haarpunten lekker gezond houd. 




Gebruik een serum of olie in de punten van je haar


Na het borstelen met anti-klit spray in je haar kun je nog een beetje serum of olie in je haar doen. Een serum gebruik je als je haar snel vet word en een olie als je haar heel erg pluist. Ik denk namelijk niet dat als je heel snel vet haar hebt, je er dan olie in zou willen smeren.. Je doet dit natuurlijk niet op je hoofdhuid, maar in de haarpunten. Die zijn het meest beschadigd. Of je kunt er door middel van een serum of olie beschadiging mee remmen. Het verbeteren kan helaas niet. Je kunt je gespleten punten niet door midden van een olie of serum weer aan elkaar hechten. Zo werkt dat helaas niet. Gespleten is gespleten. Wel kun je het natuurlijk remmen ermee, zodat je niet nogmeer gespleten puntjes krijgt. 







Probeer je haar niet te wild te borstelen



Zoals ik net al bij de anti-klit spray zei, is dat veel mensen hun haar veel te wild borstelen. Ze trekken gewoon hun borstel naar benenden zodat je allemaal nare geluidjes hoor, die ik nu echt niet meer wil horen bij mezelf. Je kunt je haar het beste borstelen door eerst vana je haaraanzet naar beneden te borstelen. NIET helemaal, maar totdat je niet verder kunt omdat er een klit zit. Dat doe je door je hele haar. Zo heb je dus aan de onderkant allemaal klitten zitten. Daar spray je anti-klit spray op en laat dat even een paar seconde intrekken. Dan als dat is ingetrokken, borstel je van beneden naar boven voorzichtig de klitten er in een keer uit. En daarna ga ik altijd nog even helemaal door mijn haar heen om zeker te weten dat echt alle klitten uit mijn haar zijn. Zo trek je geen haren kapot en blijft je haar mooi en gezond. 




Douche niet te heet


Ook dit heeft natuurlijk weer te maken met de hitte. Je haar gaat door te heet douchen heel erg pluizen. Zorg ook dat je niet teveel wisselt tussen de temperaturen als je doucht, dan raakt je hoofdhuid ook in de war en word het misschien wat vettiger. Door te heet douchen droog je je haar ook heel erg uit en dat wil je juist niet hebben als je het mooi en gezond wilt houden. Als je heet wilt douchen, omdat je het bijvoorbeeld heel erg koud hebt, zorg dan dat je haar niet onder de douch komt. Of wacht er even mee totdat je warm bent en zet de kraan dan wat kouder zodat je haar er wel onder kan. 







Doe er af en toe eens een masker in



Iedereen die gezond haar wilt gebruikt natuurlijk altijd een conditioner nadat het haar gewassen is. Om er toch nog iets extra's aan toe te voegenkun je eens in de week er ook lekker een masker in knallen. Super gezond voor je haar en je wilt niet weten HOE zacht en glanzend je haar er van word. Ook helpt het om gespleten haarpunten nog meer tegen te gaan.




Kijk uit met elastiekjes en andere accesoires


Door elastiekjes kan je haar afgeknelt raken. Je krijgt dan zo'n rare vouw in je haar, die je helemaal niet wilt. Als je vaak op een plek een elastiekje draagt, word je haar op die plek dunner. Je haar kan zelfs gaan afbreken, dus zorg ervoor dat je haar niet vaak afgekneld word. Of gebruik een invisi bobble, dat is een elastiekje die je haar niet beschadigd en waardoor je geen vouw in je haar krijgt. 




Verzorg je haar altijd



Als je merkt dat je gespleten haarpunten hebt en het dan pas gaat verzorgen ben je al telaat, want helen kun je het niet meer. Veel mensen denken dat je door middel van conditioner, serum, olie of masker je haar weer kunt herstellen, maar dat is helemaal niet zo. Was het maar zo ! Als je je haar gezond wilt houden moet je vanaf het moment dat je naar de kapper bent geweest een serum of olie in je puntjes doen, een keer in de week een haarmaskertje gebruiken, je haar op de goede manier borstelen en hitte vermijden. Zo blijft je haar gezond.




En dat waren al mijn tips om je haar zo gezond mogelijk te kunnen houden. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vinden er er wat aan hebben. Hoe hou jij je haar gezond?






xoxo Charmayne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Proudly designed by Mlekoshi playground